Has sentit a parlar de l’analítica digital? Si la resposta és no, avui et posem al dia! L’analítica digital és clau per entendre com la teva pàgina web o les teves campanyes de màrqueting estan funcionant. En poques paraules, és l’anàlisi i la interpretació de dades digitals. 

Per què és tan important l’analítica digital? Si no saps com estan funcionant les teves accions de màrqueting, és difícil saber què canviar i com millorar. L’analítica et permet entendre com els usuaris estan interactuant amb la teva web i les teves campanyes. Podràs saber quines són les pàgines més populars, quanta estona naveguen per la web, on fan clic i molt més.

Com es duu a terme? Bàsicament, mitjançant la utilització d’eines de seguiment com Google Analytics. Aquestes eines recopilen dades com el nombre de visitants, la durada de la sessió, la ubicació i les pàgines consultades. Una vegada tens totes aquestes dades, és moment d’analitzar-les i obtenir informació sobre els usuaris i el seu comportament amb el teu contingut.

L’analítica digital no consisteix només a recopilar dades, sinó també a interpretar-les de forma efectiva. Si no saps com analitzar-les correctament, pot resultar confús. Per exemple, si la taxa de rebot de la teva web és alta, podria ser perquè el contingut no és prou interessant, o tarda massa a carregar. Això no obstant, també podria ser perquè els usuaris troben la informació que busquen de seguida, i no han de continuar navegant. Per això, és molt important analitzar la informació i interpretar-la correctament.

En resum, l’analítica digital és essencial per a qualsevol negoci en línia. Et permet prendre decisions informades sobre com millorar la teva web i les campanyes de màrqueting. A Einstic podem ajudar-te a analitzar i interpretar les dades i accions del teu negoci. Posa’t en contacte amb nosaltres i impulsa les teves campanyes!