Els anuncis d’AdWords mostren els anuncis a partir del buscador de Google i en milions de llocs web i programes associats a la seva xarxa. Per això, augmenten considerablement les possibilitats d’aconseguir clics i impressions, fet fonamental per fer créixer l’empresa. Els principals avantatges d’utilitzar Google AdWords són:

1. Gran cobertura
AdWords és una nova forma de fer publicitat que permet arribar a nous públics i sortir dels mitjans tradicionals. Es divideix en tres canals principals: la xarxa de cerca, la xarxa de display i una d’específica de vídeos a YouTube. Gràcies a aquestes funcions, es pot abastar un ampli ventall d’espais que ajudaran a augmentar les probabilitats de clics i impressions. A més, és un bon analitzador de tràfic a la web i permet aconseguir més visites a la web i a redirigir el públic a la pàgina que es vulgui.

2. Pràctica i acció
Qualsevol usuari pot accedir al programa gratuïtament i practicar totes les funcions que hi ha disponibles. Així, quan arribi el moment d’activar la campanya només s’hi haurà d’introduir la informació bancària i els anuncis ja es podran activar.

3. Estratègia SEO
Combinar l’estratègia SEO i SEM i llançar campanyes en dates senyalades per al negoci afavoreixen els resultats del posicionament a curt termini. Ajuden a incrementar la notorietat de marca però també requereixen treballar en màrqueting de continguts, social media i controlar factors tècnics de la web.

4. Configuració correcta
Una part fonamental de la configuració és la d’unir el compte d’Analytics i d’AdWords per poder tenir un control absolut sobre les persones que visiten la pàgina web i la relació que tenen aquestes visites amb la gestió de l’anunci.
En el moment de llençar la campanya, només cal esperar entre un o dos dies perquè AdWords comprovi que la campanya és correcta i pugui funcionar. Si hi hagués qualsevol problema, el mateix programa ofereix diverses solucions

5. No cal ser un professional
Per utilitzar el programa no és necessari ser-ne un expert, ja que l’usuari es pot crear el mateix compte i a partir d’aquí anar provant les opcions que mostra el sistema. Totes les funcions tenen notes explicatives i amb el pas del temps i l’experiència, l’usuari es familiaritza amb la interfície i aprèn a millorar els errors.

6. Més possibilitats de connexió
Els anuncis seran visibles per a aquelles persones que realitzin cerques amb paraules relaciones amb el sector, negoci, producte o servei que l’empresa ofereix.

7. No existeixen fronteres
L’aplicació permet segmentar i escollir les opcions que més s’ajustin a les necessitats de cadascú. La interfície et permet configurar l’idioma, els tipus de dispositius, seleccionar extensions de mapa, telèfon, públic, paraules clau, tipus d’anuncis, freqüència i escollir la ubicació dels anuncis de manera que qualsevol persona del món podrà accedir a la informació.

8. Supervisió
En qualsevol moment es poden controlar les diferents ràtios i percentatges, així com informes de rendiment i conversions de la campanya per controlar-ne el rendiment i els resultats obtinguts.

9. Els bons passos són garantia d’èxit
Existeix una àmplia secció de documentació i informació sobre com optimitzar i utilitzar totes les funcions d’AdWords. De manera que si se segueixen els processos adequats, la campanya obtindrà beneficis fàcilment. A més, per a qualsevol dubte, es poden rebre consells d’experts que en qualsevol moment, si detecten algun canvi estrany o radical en la campanya, truquen a l’usuari per assegurar-se que tot funcioni correctament.

10. No hi ha pressions
L’usuari mana i decideix el que vol i el què no vol. En tot moment marca el nivell de compromís fixant el pressupost i no està obligat a realitzar accions que no vulgui. En qualsevol moment pot canviar la configuració, els ajustaments i modificar els anuncis de la campanya per millorar-ne els resultats. Aquests canvis es poden modificar a temps real.

11. Diversos formats
AdWords no només compte amb informació de text sinó que també permet els formats de vídeo, gràfics i esquemes per assimilar millor els conceptes. Combinar aquestes opcions ajuda a crear anuncis més efectius i a no ser tan monòtons.

12. Qualitat dels anuncis
Un fet a destacar és que en AdWords els diners no ho són tot. Per aconseguir un bon rànquing en l’anunci també s’han de tenir en compte altres factors com escollir correctament les paraules clau i optimitzar el nivell de qualitat.

13. Control del pressupost
Des del principi l’usuari marca el pressupost màxim i a partir d’aquí només ha de tenir en compte la puja individual per paraula clau i el repartiment del pressupost mensual per a cada dia. El sistema garanteix en tot moment la seguretat de les transferències i a més, compte amb l’apartat de facturació on es poden consultar els moviments de les despeses, els ingressos i el saldo actual.

14. Xarxes socials
Les xarxes socials són el mitjà ideal per connectar amb els usuaris però a vegades també poden crear rebuig a la publicitat. A través d’AdWords, els anuncis es mostren en el buscador de Google i s’aconsegueix una major cobertura i abast a usuaris predisposats a rebre informació comercial, creant una major rendibilitat i conversions.

15. Exàmens oficials de Google AdWords
A més existeix una formació i certificació paral·lela al programa d’anuncis que permet obtenir la titulació oficial de Google AdWords una vegada aprovats els exàmens. Una bona forma de demostrar l’experiència i aprofundir en els conceptes.