Poder vendre els productes i serveis online s’ha convertit en quelcom fonamental per a les marques i les empreses. Per fer-ho, però, no és necessari disposar d’una web o plataforma pròpia de comerç online, sinó que es pot recórrer a un Marketplace. A continuació, t’expliquem tot el que necessites saber per impulsar les teves vendes a través d’aquest model de negoci.

Què és un Marketplace?

Un Marketplace és una plataforma on diferents empreses, marques o botigues poden vendre els seus productes o serveis. Així, es tracta d’un intermediari entre venedors i compradors.

En els últims anys s’han convertit en un dels principals canals de vendes, ja que, en una mateixa plataforma, l’usuari pot trobar diverses opcions del mateix producte o servei, sense la necessitat de consultar diferents pàgines web. Es tracta de plataformes que reben centenars d’usuaris al dia i que funcionen com un aparador per promocionar i vendre els teus productes.

Exemples de Marketplaces són Amazon i Etsy, entre altres.

Diferència entre un Marketplace i un ecommerce

La principal diferència entre un Marketplace i un ecommerce és que, dins d’un Marketplace s’hi troben diferents marques i empreses que venen els seus productes i serveis mitjançant una web propietat de tercers. Per altra banda, un ecommerce és una pàgina web propietat de la marca o empresa, la qual es responsabilitza totalment de la venda del producte o servei.

Tenir presència en un Marketplace suposa disposar d’un canal de vendes online molt més ampli i arribar a un ventall molt més gran de clients potencials. A més, s’estalvien els costos referents a la infraestructura i, generalment, els clients paguen a través del Marketplace, per la qual cosa també es redueixen els costos bancaris. Un altre avantatge a destacar és la gestió del SEO. Aquest tipus de plataformes ja dediquen grans esforços a aconseguir un bon posicionament web, per la qual cosa no te n’hauràs de preocupar.

En el moment d’escollir un Marketplace, és important considerar aquelles plataformes que millor s’adapten als teus productes i serveis. També, cal tenir en compte el tipus de producte i les tendències del mercat, així com els perfils dels consumidors.

 

Amb l’inici de la segona convocatòria del KitDigital, les empreses d’entre 3 i 9 treballadors podran beneficiar-se del cupó digital de 6.000€ i podran optar a dues noves categories: Presència avançada a Internet (SEO) i Marketplace. Així, si formes part d’aquesta categoria i t’interessa tenir presència en un Marketplace, des d’Einstic et podem ajudar.