Moltes vegades es pensa que les pàgines web serien millor si no hi apareguessin anuncis, ja que poden interrompre l’activitat i molestar però eliminar aquesta publicitat no és la solució.

És cert que a vegades es crea una publicitat excessiva a les pàgines web i els visitants són atacats per diverses finestres emergents i diferents banners que inclús van acompanyats de música i salten sense sap avís. En aquest cas, podríem estar parlant d’una mala publicitat, ja que a ningú li agrada una pàgina amb més anuncis que contingut. Per això, s’ha de buscar una forma de fer publicitat justa i que no resulti intrusiva pels usuaris.

Adblock és un programa que bloqueja la publicitat a aquestes pàgines però pot arribar a ser molt perjudicial per qualsevol creador de continguts online.

Gràcies a la publicitat podem gaudir gratuïtament de diverses plataformes com podria ser Youtube. Així doncs, aquests pocs instants comercials abans del vídeo o que apareixen com a banner en algun punt de la pantalla, ens permeten navegar lliurement per gairebé tota internet sense haver de pagar per mirar vídeos, llegir articles o interactuar amb altres usuaris. Sense aquesta publicitat, totes aquestes activitats no es podrien realitzar de forma gratuïta.