L’aparició del SEO.

Primer de tot, per entendre el SEO ens hem de situar a principis dels anys 90, amb l’aparició dels primers motors de cerca, com per exemple Yahoo o Google. L’aparició d’aquest segon va revolucionar el món web i va iniciar una lluita per atraure més tràfic a les pàgines i posicionar-se en les primeres posicions en els motors de cerca. En aquest moment, va ser quan va néixer el SEO!

Què és el SEO? 

El SEO consisteix en el conjunt de tècniques i eines que s’utilitzen per optimitzar les pàgines web en els resultats de cerca de Google o altres buscadors perquè aquests puguin llegir-les i entendre-les de manera ràpida i senzilla. Daquesta manera, si el llenguatge és eficaç i comprensible pel cercador, la teva pàgina es posicionarà en les primeres posicions i serà més fàcil de trobar. Algunes d’aquestes tècniques consisteixen en escriure títols curts, utilitzar paraules clau, inserir imatges, enllaçar contingut intern i extern, entre altres aspectes més complexos.

Per tant, quins avantatges pot tenir aplicar una bona estratègia SEO a la teva pàgina web?

1. Augmenta la visibilitat de la teva marca de manera orgànica (sense invertir diners).
2. Atraus tràfic de qualitat.
3. Genera oportunitats de venda.
4. Et posiciona com a marca amb autoritat dins el mercat.
5. Destaques per sobre la competència.
6. Augmentes el ROI, el rendiment sobre la inversió. 


Posem un exemple. Tens un negoci que es dedica a vendre rentadores. Hi ha un usuari, en Josep, que està cercant informació per arreglar la seva rentadora ell mateix. Si tu a la teva pàgina web, has escrit un blog sobre com arreglar una rentadora pas a pas, aquest usuari entrarà a la teva web. Per tant, potser en aquesta ocasió no comprarà una rentadora, però començaràs una relació amb aquest client potencial. I potser més endavant, recordarà la teva pàgina i comprarà una rentadora. 


Per tant, tenir una bona estratègia de posicionament SEO pot tenir molts beneficis, però el més important és aparèixer just en el moment en què els teus clients potencials t’estan buscant, és a dir, convertir-te en un imant pels possibles consumidors. Contacta amb nosaltres aquí i t’ajudarem a optimitzar la teva pàgina web!