En l’actualitat, tenir una pàgina web és clau per a qualsevol negoci, ja que, en molts casos, és el primer punt de contacte amb els clients potencials. Això no obstant, de poc serveix tenir una web si no s’optimitza ni es té en compte el SEO. En aquest article parlarem sobre què és i com pot ajudar-te a impulsar la teva pàgina web.

El SEO o Search Engine Optimization fa referència al conjunt d’estratègies i tècniques utilitzades per millorar la visibilitat i el posicionament dels llocs web en els motors de cerca com Google, Bing o Yahoo!. Això, s’aconsegueix mitjançant l’optimització de diversos elements com l’estructura de la web, la qualitat del contingut o la utilització de paraules clau rellevants. Amb una bona estratègia de SEO, la web serà més visible als motors de cerca i rebrà més tràfic orgànic. De fet, aquest és un dels principals avantatges del SEO web: la possibilitat d’atraure usuaris de forma natural i sense invertir en publicitat.

Tot i això, l’optimització no només és important per augmentar el tràfic, sinó també per millorar l’experiència de l’usuari. Una experiència d’usuari positiva pot augmentar el temps de permanència en el lloc web i augmentar les conversions. També, és més probable que l’usuari vulgui saber més informació i acabi navegant per altres canals de la marca com les xarxes socials.

Per altra banda, tal com s’ha mencionat, el SEO també té en compte les paraules clau que s’utilitzen. Per això, és important dur a terme una investigació prèvia per tal d’identificar aquelles que tenen un major volum de cerques i menys competència. Per aconseguir resultats, s’han de fer servir de forma adequada en el contingut.

En resum, el SEO és una eina fonamental per qualsevol lloc web que vulgui ser visible i atractiu pels usuaris i els motors de cerca. Si bé és cert que requereix temps i esforç inicial, és una estratègia de màrqueting que ofereix molt bona rendibilitat a llarg termini.

 

Vols impulsar el teu negoci amb una bona estratègia de SEO? Des d’Einstic et podem ajudar!