Quines seran les tendències de màrqueting digital que marcaran aquest 2023? Als que ens dediquem al màrqueting ens encanta fer previsions i saber què passarà en un futur. Encara que sembli que ja està tot inventat, sempre hi ha novetats que no ens podem perdre!

Vols conèixer-les? Continua llegint l’article!

 

6 tendències de màrqueting digital que marcaran el 2023!
TikTok i el vídeo curt.

Una de les xarxes socials que sens dubte continuarà creixent aquest 2023 és TikTok. Tot i que és la preferida de la Generació Z, cada vegada és més popular entre usuaris de totes les edats, i evidentment, també entre les marques. Moltes ja l’han inclòs en la seva estratègia de màrqueting per tal d’arribar als seus públics, sobretot als usuaris més joves.

En aquest sentit, també cal destacar la popularització dels vídeos curts. No només triomfen a TikTok, sinó que Instagram té els Reels, i Youtube està experimentant un creixement espectacular amb els Shorts!

Autenticitat a les xarxes socials: BeReal.

La tendència actual a les xarxes socials és ser autèntic, transparent i real, i l’aplicació de moda BeReal ho està aconseguint. La xarxa social t’envia una notificació al dia, en un moment aleatori, i tens 2 minuts per compartir una fotografia del que estàs fent en aquell moment. No s’hi val penjar-ne una de la galeria.

Tot i que ara per ara hi ha poques marques que utilitzin l’aplicació, es preveu un creixement important!

Màrqueting d’influencers.

Per a les marques és indispensable tenir presència a les xarxes socials i connectar amb els usuaris. Tot i això, moltes no es poden permetre col·laborar amb macroinfluencers, així que el 2023 serà l’any dels microinfluencers.

Aquest perfil d’influencer està més especialitzats en nínxols concrets i permet connectar de forma més real amb els usuaris, ja que s’hi senten més identificats.

Pòdcasts.

Cada vegada més persones i professionals aposten per aquest format. Permeten dirigir-te a una audiència concreta i, en la majoria de casos, no tenen un alt cost de producció.

Intel·ligència artificial.

L’arribada de la intel·ligència artificial han sigut una autèntica revolució, perquè permet crear tota mena de contingut! Tot i això, has de vigilar amb algunes pràctiques, ja que Google pot penalitzar-les.

Google Analytics 4.

Google Analytics 4 és la nova i millorada versió de la UA o Universal Analytics. Aquesta nova versió et permet recollir dades de llocs web i aplicacions per tal d’entendre millor el recorregut dels usuaris. A més, incorporen noves mesures per afavorir la privadesa.

 

Tot i que aquests són alguns exemples de què ens trobarem aquest any, el món del màrqueting canvia constantment! Estigues al cas de les novetats per no perdre-te’n ni una.

Vols més informació o necessites que t’assessorem? Visita la nostra web o posa’t en contacte amb nosaltres!