Per crear les campanyes de Google AdWords, s’han de tenir en compte dos conceptes principals; com organitzar les comptes de Google AdWords i quins seran els objectius de conversió per poder mesurar les campanyes i optimitzar-les. Primer de tot però, s’explicarà com crear una campanya de Google AdWords amb deu senzills passos:

1. El primer pas és crear la campanya a Google AdWords
Un cop s’ha entrat a Google AdWords, s’ha d’anar a l’apartat de campanyes i clicar “+Campanya”. A partir d’aquí, apareix un menú desplegable amb vàries opcions.

  • Cerca amb selecció de Display: campanya orientada a resultats de Cerca i Display (banners) i s’aconsegueix arribar a un major públic amb una única campanya.
  • Només per a la Xarxa de Cerca: es base en l’aparició dels anuncis quan un usuari està buscant alguna paraula a Google i es poden escollir les paraules per les quals la marca vol aparèixer.
  • Només per a la Xarxa de Display: els anuncis podran aparèixer en totes les pàgines que utilitzin Adsense, mitjançant banners o anuncis de text. En aquest tipus de campanya també s’hi troba l’opció de Remarketing, basada a mostrar anuncis a persones que ja han visitat prèviament la pàgina web de l’empresa.
  • Shopping: serveix per crear anuncis de fitxa de producte. Aquests anuncis permeten promocionar productes oferint als usuaris informació detallada sobre el que es ven abans que facin clic en un anunci. És una opció molt interessant per aquelles marques que tenen una botiga online, ja que és una forma que ajuda a aconseguir més vendes.
  • Vídeo online: aquest tipus d’anuncis s’utilitzen principalment per anunciar-se a YouTube. Han de ser vídeos curts, d’uns 30 segons, perquè sinó l’usuari perd l’atenció.
    Un cop seleccionat el tipus de campanya que es vol realitzar, apareixerà una pantalla per configurar la campanya.

2. Escollir el nom de la campanya
És un nom identificatiu que només la marca veurà, per tant, es pot posar el que es vulgui.

3. Opcions de campanya
Hi ha la funció “Estàndard”, que és la més recomanada i més senzilla d’utilitzar i la funció “Totes les funcions” que és més complexa.

4. Selecció de xarxes
Evidentment s’escollirà la xarxa de Google i a més, també s’hi poden incloure els socis de cerca que són pàgines que utilitza el motor de Google per buscar dins la seva pàgina.

5. Ubicació
Serveix per segmentar la campanya i escollir on es vol que apareguin els anuncis per zones geogràfiques. Es poden escollir països, ciutats, comunitats, etc.

6. Idioma
Google AdWords permet seleccionar l’idioma a on van dirigits els anuncis i així ajudar en la segmentació. Per exemple, si es crea una campanya per a Catalunya, es es pot escollir el català com a idioma, però si es vol publicar als EUA només a persones castellanoparlants, es pot seleccionar EUA com a ubicació i l’idioma l’espanyol.

7. Estratègies d’oferta
Per una banda hi ha l’oferta automàtica, que és la més recomanada, ja que els anuncis es comencen a mostrar des del primer dia sense haver de pagar molt per a ells. Per altra banda, trobem l’oferta predeterminada que fa referència al cost per clic màxim que es vol pagar tenint en compte el pressupost diari.

8. Pressupost
Les campanyes d’AdWords es paguen mensualment però també cal escollir el pressupost diari que es vol gastar. Senzillament s’ha de dividir el pressupost mensual per 30, 4 i aquest serà el pressupost diari.

9. Extensions d’anunci
Són un tipus de format d’anunci que mostren informació addicional de l’empresa, com el número de telèfon o un vincle a una pàgina específica del lloc web. Ajuden a millorar-ne la visibilitat dels anuncis, fet que permet augmentar-ne els clics i millorar-ne el rendiment de la inversió.

10. Es guarden els canvis realitzats i ja es té una campanya de Google AdWords creada.