La intel·ligència artificial és la base de la gran majoria d’eines que utilitzem avui dia. Ens ajuda a simplificar processos, resoldre problemes, reconèixer emocions i a automatitzar. Per això, com millor la coneguem, millor podrem aprofitar el que ens ofereix.

Es tracta d’un concepte tecnològic basat en algoritmes, a partir dels quals construeix sistemes intel·ligents capaços d’executar tasques a través de la simulació de la intel·ligència humana. Siri, Alexa, recomanacions de Netflix, el traductor de Google, etc. Tots funcionen amb intel·ligència artificial.

La realitat és que la IA està transformant per complet el món digital, però, sobretot, està transformant el màrqueting.

La IA en el màrqueting aprofita les tecnologies d’intel·ligència per recopilar informació dels usuaris i prendre decisions en funció d’aquestes. D’aquesta manera, permet als responsables de màrqueting conèixer millor les seves audiències i dissenyar estratègies personalitzades i més eficaces.

Així doncs, com podem aplicar la intel·ligència artificial a la nostra estratègia de màrqueting?

Creació de continguts: la IA és capaç de generar contingut i mostrar-lo al públic adequat, a través de la plataforma adequada. Escriu notícies o articles per a blogs, contingut per a xarxes socials, email màrqueting, etc.

Recomanacions personalitzades: les recomanacions a partir de la IA van més enllà de l’historial i les cerques de l’usuari. Analitza les reaccions i el comportament per tal de mostrar-li contingut rellevant de forma precisa.

Millors campanyes publicitàries: els algoritmes de la intel·ligència artificial poden predir accions de compra i futurs comportaments per part dels usuaris. D’aquesta manera, podem crear campanyes personalitzades i eficaces en funció dels seus interessos reals.

Xatbots: generalment, els robots de xat no poden donar resposta a preguntes complexes, ja que compten amb respostes automatitzades. Això no obstant, amb la IA, el robot està en constant aprenentatge i pot oferir un millor servei d’atenció al client.

La intel·ligència artificial suposa un gran avenç en la majoria de sectors, i ha vingut per quedar-se i facilitar-nos les coses. En el cas del màrqueting, es preveu un augment significatiu de les inversions en eines de IA. No et quedis enrere i descobreix tot el que et pot oferir!