Què és l’email màrqueting?

L’email màrqueting és un dels canals de comunicació més efectius de les empreses. S’utilitza per interactuar amb els clients i subscriptors a través del correu electrònic. 

Aquest mitjà consisteix a enviar a través de correu informació diversa de la nostra empresa o negoci. És a dir, enviar informació de marca o campanyes, continguts exclusius, promocions, o qualsevol contingut que pugui ser d’interès per tal de fidelitzar o aconseguir que els nostres subscriptors realitzin alguna acció.

Els principals beneficis de l’email màrqueting

 

Convertir les visites en leads de forma molt efectiva

Un dels principals objectius de l’email màrqueting és atraure visitants però sobretot, retenir-los. El principal avantatge de l’email màrqueting és el de poder enviar informació a usuaris que ja t’han donat prèviament les seves dades i que, per tant, estan disposats a rebre informació, ofertes o notícies de part teva. 

Per tant, estàs impactant a gent predisposada a llegir-te. Només caldrà retenir-los oferint-los contingut de valor i de qualitat.

 

És econòmic

Només et cal que tinguis una eina d’email màrqueting i que inverteixis una part del teu temps per crear un contingut que s’enviarà per igual a tots els clients.

Algunes de les eines més populars són Mailchimp, Sendinblue o Hubspot.

 

Permet segmentar i personalitzar els missatges

L’email màrqueting et permet crear una base de dades de tots els clients i subscriptors i agrupar-los per interessos, característiques, gènere, edat, ubicació. D’aquesta manera, pots enviar emails diferents segons els interessos o les persones que encaixen a cada campanya.

 

El seu impacte és mesurable

Les plataformes d’email màrqueting t’ofereixen totes les mètriques necessàries per valorar l’efectivitat de cada correu que envies: les obertures, les vegades que s’ha clicat un enllaç, emails rebutjats, persones que s’han donat de baixa, etc. Per tant, ens permeten veure el comportament i intuir els interessos dels nostres potencials clients.

 

És immediat

Per això, és una eina ideal per crear campanyes d’ofertes momentànies, ja que els subscriptors s’assabentaran de les novetats de manera ràpida i podran accedir directament a la web o enllaç on podran trobar el que busquen.

Així doncs, ara ja coneixes 5 raons per les quals hauries d’implementar una estratègia d’email màrqueting, una excel·lent eina de comunicació per estar en contacte amb els teus clients/subscriptors. És una eina que ben utilitzada dona molts bons resultats i una bona conversió sobre els teus clients potencials.

A Einstic som experts en la creació d’estratègies digitals, entre elles, la creació i monitorització d’aquestes campanyes de màrqueting. T’ajudem a implementar-ho?