Què és Google Ads?

Google va néixer l’any 1996 de la mà de Larry Page i Serguéi Brin com una Eina de cerca sense publicitat. L’any 2000, veient el seu creixent èxit i la necessitat d’autofinançar-se, va sorgir Google Adwords (més endavant conegut com a Google Ads). Actualment, Google Ads s’ha convertit en la principal eina de publicitat digital per generar tràfic de qualitat i millorar els ingressos per la teva empresa.


Per què invertir en Google Ads?

Et donem 5 raons per fer-ho.

1. L’abast. Aquest és un dels principals avantatges d’anunciar els teus productes o serveis a Google. Milers de persones busquen cada dia informació a Internet i és important tenir-hi presència.

2. Pagues pels resultats que obtens. Pagues pel tràfic de qualitat, és a dir, pagaràs per aquells clics que hi hagi a l’anunci, evitant les despeses innecessaries.

3. Pots segmentar el teu públic. Això, et permetrà guanyar visibilitat davant de potencials clients que busquen productes i serveis iguals o semblants als teus.

4. Avalua, corregeix i millora. És a dir, les campanyes de Google Ads et permeten mesurar els resultats a l’instant, veure què funciona, què no i optimitzar les campanyes a mesura que veus els resultats.

5. Aconsegueixes resultats més ràpids i també, un bon ROI (Rendibilitat de la inversió).


Passos per crear una campanya de Google Ads:


1. Estableix uns objectius. Què vols aconseguir amb la teva campanya?
2. Investiga sobre les paraules clau. La selecció de les paraules claus pot significar l’èxit o el fracàs de la teva campanya. Fes una pluja d’idees i analitza cada paraula. Això pots fer-ho a través del planificador de paraules clau de Google Ads. Tingues en compte els aspectes com: el volum de cerques de la paraula, la competència, el preu per clic i la intencionalitat de l’usuari que comprarà.
3. Decideix l’estructura. Segons els teus objectius, decideix el tipus de campanya, la ubicació, l’idioma, el pressupost, etc.
4. Configura la campanya.
5. Avalua els resultats per ajustar la campanya.

 

Quants diners has d’invertir en Google Ads?

Tal com hem comentat, en tota campanya de Google Ads un dels primers passos és fer una recerca de paraules clau. Aquestes paraules, s’utilitzen per associar els teus anuncis a les paraules que els usuaris busquen a Google. Una vegada tens aquestes paraules clau, el segon pas és estimar el volum de cerques que aquestes paraules poden generar.

Amb això, sabràs el volum de cerques i veuràs quin és el teu mercat objectiu a internet. També veuràs el l’CPC o cost per clic d’aquestes paraules clau i el CTR, el número de clics que obté un enllaç en relació a les impressions. La idea, doncs, és obtenir un CPC mitjà, un CTR mitjà i estimar quants clics podries estar rebent al mes per arribar a aquestes recerques.

Així doncs, el càlcul que hauries de fer seria el següent: Volum de cerques x CTR mitjà x CPC mitjà.

Amb això, podries estimar quant et costaria arribar al 100% de les recerques (100% share). A partir d’aquí, pots saber si pots arribar a aquest 100% amb el teu pressupost o només al 50%, 25%, etc.

 

Com et podem ajudar? 

En referència als Google Ads, a Einstic tenim la insígnia de Google Partners i, a més, hem estat escollits entre les millors agències per rebre assessorament exclusiu de Google. Per tant, estem plenament qualificats per gestionar aquest tipus de campanyes. De manera que, si vols que gestionem les teves campanyes professionalment i amb els millors resultats possibles, pots contactar amb nosaltres!