Per què necessites una estratègia de màrqueting a xarxes socials? Les xarxes socials son el canal perfecte per augmentar l’abast de les teves comunicacions i arribar al target d’interès, millorar resultats, augmentar notorietat de marca, optimitzar la captació d’usuaris, etc.

Però, què pots fer com a empresa per tenir retorn i que els teus esforços no quedin dissolts entre els milions d’impactes diaris que reben els usuaris? El primer que necessites és definir una bona estratègia de màrqueting a les xarxes socials. A continuació te’n donem uns quants motius i un seguit de consells que et seran de gran ajuda a l’hora de plantejar la teva estratègia.

Per què és tan important tenir una estratègia de marketing a xarxes socials?
  • Segons l’Informe Digital 2022 de We Are Social, més de 40 milions d’usuaris utilitzen diàriament les xarxes socials a Espanya (87% de la població), una mitjana de 2 hores al dia.
  • Son el segon canal de cerques online de les marques (40%), darrere de cercadors com Google.
  • És el canal ideal per construir una relació de qualitat amb el teu públic objectiu i augmentar la visibilitat de la teva marca.
  • Permet obtenir insights del teu client i conèixer les seves necessitats per poder-los oferir la millor solució.
Passos a seguir per crear una bona estratègia
  • Definir els teus objectius i KPIs

Primerament, la teva estratègia a les xarxes socials ha d’estar lligada als teus objectius, tant a nivell digital com a nivell de negoci. Has de tenir en compte que els objectius han de ser SMART (específics, mesurables, assolibles, realistes i definits en el temps).

També t’has de marcar uns KPIs (indicadors claus de rendiment), que et serviran per mesurar els teus objectius, tenir un control de les teves accions, i valorar-ne la rendibilitat.

  • Creació del buyer persona

En segon lloc, és molt important conèixer el teu client per tal de saber quines solucions pots oferir-los. Les xarxes socials són eines molt valuoses per aconseguir informació del teu públic i dels usuaris que interactuen amb la teva marca, però has de saber extreure la informació que realment t’interessa. És molt important segmentar bé el teu públic, per tal de definir la forma de comunicar-te amb ells.

  • Selecció de les xarxes socials

On es troben els teus clients potencials? Saber en quines plataformes i canals està present el teu buyer persona és fonamental per saber on has d’invertir els recursos per tenir un retorn.

  • Pla de continguts i calendari editorial

Saps què publicaràs a les xarxes? Quin estil i to faràs servir? Com es comuniquen entre ells els teus consumidors? Amb quina freqüència publicaràs? En aquest punt es tracta de desenvolupar un pla de continguts on es defineixin totes les qüestions relacionades amb les publicacions.

  • Pressupost

És important definir un pressupost total i els recursos que es destinaran a les campanyes de les xarxes socials: si hi haurà inversió, a quines xarxes tindràs presència, hores que s’hi dedicaran, etc.

  • Anàlisi dels resultats

Com en qualsevol altra acció empresarial, és un dels punts més claus per saber si estàs invertint correctament els teus recursos i el temps. Mesura el resultat de les teves accions mitjançant informes de seguiment, i de manera pràctica.

Einstic som experts en la creació d’estratègies de màrqueting a xarxes socials, analitzem, t’assessorem, planifiquem el contingut, fem seguiment i anàlisi de resultats. T’ajudem en la teva estratègia digital?